No check engine light with ignition on

mrobi88

New Member
Joined
Jul 7, 2022
Messages
2
Location
westminster
no check engine light when ignition is on position. will just crank over but not start. if check engine light is on.. will run ?? what is the problem ??
 

zebraranger

Member
Joined
Jan 23, 2022
Messages
41
Location
Florida
You didnt specify year or engine or any other pertinent information, so any replies are going to be guesses. Here's my guess and if I recall correctly, if its older than 1991, it doesn't have a check engine light, 91 and newer does. If it is a 91 or newer, and no start and no check engine light, that's indicative of a bad ECU.
 
  • Like
Reactions: Stoopid Jeep

redbullet

YJ Enthusiast
Joined
May 11, 2021
Messages
161
Location
San Jose, CA
I used these guys earlier this year for PCM fix and was happy with the results:

 
  • Like
Reactions: Stoopid Jeep
OP
M

mrobi88

New Member
Joined
Jul 7, 2022
Messages
2
Location
westminster
my jeep is a 95 4cyl 5 speed wrangler. Has anyone had a issue with the steering column wheel lock effecting the check engine light and not allowing it to get start to Starr?
 

machoheadgames

Certified YJ Researcher
Supporting Member
Joined
May 19, 2020
Messages
1,512
Location
Dallas, TX
my jeep is a 95 4cyl 5 speed wrangler. Has anyone had a issue with the steering column wheel lock effecting the check engine light and not allowing it to get start to Starr?
No. Your issue is the PCM capacitors being bad and not allowing the check engine to light unless it lights up. It will crank and crank fine because that is not computer controlled but it will not start until that check engine light is lit from the computer doing what it needs to do. The real reason you can't start is because the computer will not turn on the injectors, the coil, or the fuel pump until the capacitors work and it can turn them all on.
 

Maggoo66

New Member
Joined
Jan 18, 2023
Messages
1
Location
Germany
Hallo from Germany,
on my 5.9 ZJ i got half the problem.
Engine running imediately and fin. Bit no needle in the Cockpit is moving, all on zero, and turning on ignotion no Engine Check Light. Bulb ok, and my Instrument Cluster is checked also in an 5.2 Z.

ASD-relay also switched. Most Sensors disconnected, no change. And on my OBD2 Adapter I see Instrumentsinformation and live datas. The CCD has 2,3 V both channels, Ground Good, 12.8 V from battery. Any ideas?
best regards and a nice day

Marcus