What is this plug for?

Geos7812

Member
Joined
Aug 26, 2022
Messages
26
Location
Evergreen, CO
I just bought this YJ, and noticed that this plug is not plugged in anywhere. Can anyone help me identify what it is and where it is supposed to go?

27147F85-9EA7-4C86-B9B8-E3DCA69CDFBF.jpeg
 
  • Like
Reactions: jpjeep26uk

jpjeep26uk

Member
Joined
Nov 12, 2022
Messages
37
Location
UK
The plot thickens! I don't have ac either so maybe that's correct and it stays taped up. I've got a temp sensor on the front of my block with nothing attached to it so I assumed it might be this cable. Now I wonder why there is a temp sensor with nothing plugged in haha.
 
OP
G

Geos7812

Member
Joined
Aug 26, 2022
Messages
26
Location
Evergreen, CO
The plot thickens! I don't have ac either so maybe that's correct and it stays taped up. I've got a temp sensor on the front of my block with nothing attached to it so I assumed it might be this cable. Now I wonder why there is a temp sensor with nothing plugged in haha.
My temp sensor works without that. Does yours? I would assume not but curious.
 

jpjeep26uk

Member
Joined
Nov 12, 2022
Messages
37
Location
UK
My temp sensor works without that. Does yours? I would assume not but curious.
Well I'm quite new to Jeeps so I can say that the temp gauge on the dash works fine 😂 I guess cos it's wired to the little sensor at the back of the block not this front one. Just seems pretty odd to have it there sitting with an open socket and not doing anything. Maybe I'm overthinking it 😂
 
OP
G

Geos7812

Member
Joined
Aug 26, 2022
Messages
26
Location
Evergreen, CO
Well I'm quite new to Jeeps so I can say that the temp gauge on the dash works fine 😂 I guess cos it's wired to the little sensor at the back of the block not this front one. Just seems pretty odd to have it there sitting with an open socket and not doing anything. Maybe I'm overthinking it 😂
100% agree! Someone on another forum said, “that’s how the wiring harness is.”
 

jpjeep26uk

Member
Joined
Nov 12, 2022
Messages
37
Location
UK
Haha, classic Jeep humour. No worries, I took it to a guy with a bunch of wrecked Jeeps near me and he said it's there because some PO has replaced the block it's connected to with a newer version than the 1988 original and it's prebored for that newer sensor. The PO bought the sensor and filled the hole more than likely. So its a dead sensor and correctly so. The rear one is the 'real' one for a 1988. All good! I shall ignore it and go back to my cursed backfire! Starting with a new fuel filter which looks like it came off the titanic complete with barnacles.
 
OP
G

Geos7812

Member
Joined
Aug 26, 2022
Messages
26
Location
Evergreen, CO
Haha, classic Jeep humour. No worries, I took it to a guy with a bunch of wrecked Jeeps near me and he said it's there because some PO has replaced the block it's connected to with a newer version than the 1988 original and it's prebored for that newer sensor. The PO bought the sensor and filled the hole more than likely. So its a dead sensor and correctly so. The rear one is the 'real' one for a 1988. All good! I shall ignore it and go back to my cursed backfire! Starting with a new fuel filter which looks like it came off the titanic complete with barnacles.
Lol!
 

olefart101

New Member
Supporting Member
Joined
Nov 21, 2020
Messages
2
Location
Casper,Wyoming
I believe it is for the rear oil pressure switch below the ground stud rear of distributor on engine block.. mine has been shorted out and melted the plastic.ive been looking for a replacement on my 88 4.2
 

jpjeep26uk

Member
Joined
Nov 12, 2022
Messages
37
Location
UK
Cool, I'll have a look and see if there is a socket. Thanks. Learning something every day with this forum.